Siirry suoraan sisältöön

Messujen teemat ja arvot

Yhteisöllisyys

Messua on suunnittelemassa ja rakentamassa iso joukko vapaaehtoisia. Nuoria eri kouluista samoin työtä vailla olevia nuoria. Pyrimme antamaan heille tehtäviä, joista olisi mahdollisimman paljon hyötyä heille tulevaisuudessa. Ilman näiden vapaaehtoisten korvaamatonta panosta, ei tällainen suurmessu olisi mahdollinen. Vapaaehtoiset mahdollistavat myös edulliset hinnat näytteilleasettajille. Näin näytteilleasettajille jää mahdollisuus satsata osaston toimivuuteen ja ulkonäköön

Messutuoton lahjoitamme vähävaraisten koulutukseen ja nuorten työllistämiseen

Kestävä kehitys

Kestävää kehitystä on mielestämme tehdä asioita yhdessä ryhmien kanssa, joille kokemuksen karttuessa syntyy uusia mahdollisuuksia osallistua. Opimme tunnistamaan ja arvostamaan ympärillemme tekemistä tai työtä vailla olevia henkilöitä

Pyrimme tekemään messusta mahdollisimman hiilineutraalin. Kannustamme asiakkaitamme tulemaan kävellen, pyörällä tai muuten hiilineutraalilla tavalla. Tehdään yhdessä hauska retkipäivä, varataan aikaa ja nautitaan ikimuistoisesta retkestä Makujen messuille Paneeleissa kestävä kehitys on teemana näkyvästi mukana.

Makujen messuilla syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään istuttamalla metsää yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Kierrätys

Käytämme somisteissa, julisteissa ja saniteettitiloissa kierrettyjä materiaaleja Kannustamme kaikkia näytteilleasettajia käyttämään kierrätetystä materiaalista valmistettuja astioita. Messuilla syntyvistä jätevirroista valmistamme nimikkotuotteita

Messujen ajan alueella kiertää nuoria ”kierrättäjiä” jotka opastavat tarvittaessa lajittelussa. Kierrättäjät keräävät talteen näytteilleasettajilta jäävän materiaalin. He keräävät talteen myös näytteilleasettajilta jäävät tuotteet, lahjoitettavaksi eteenpäin

Kaikilla toimilla pyrimme, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.

Tavoitteemme

On tehdä mahdollisimman hiilineutraali messu.

On tehdä messu, josta lähtee vähintään 10 000 tyytyväistä asiakasta.

On kerätä varoja lahjoitettavaksi, vähintään kahden nuoren kouluttautumiseen.

On olla eturintamassa pohtimassa palvelu- ja ruokatuotannon monimuotoistumista.

Lähellä tuotettua, lähellä asiakasta valmistettua, yhdessä eri toimijoiden kanssa tästäkin syntyy hyvä soppa.

Lähellä tuotettua, lähellä asiakasta valmistettua, yhdessä eri toimijoiden kanssa tästäkin syntyy hyvä soppa.